Mi az a lépcsőlift? 40 év a fejlődés szolgálatában

A Stannah lépcsőlift egy modern segítő technológia, olyan, mint bármelyik másik háztartási készülék

Írta: Stannah

A Stannah egy büszke családi vállalkozás, amely már 150 éve működik.Elkötelezetten hiszünk a független életben és az akadályok eltörlésében.A lépcsőliftjeink bizalommal és magabiztossággal töltik el a vásárlóinkat.A lépcsőliftek több mint 40 éve jelentek meg a kínálatunkban, és azóta már 700 000 embernek segítettünk abban, hogy teljes értékű mindennapokat éljenek meg. A világszerte rengetegen küzdenek csökkent mozgásképességgel, a Stannah pedig ezt is szem előtt tartja a termékei fejlesztésekor.

Vannak, akik a mai napig félnek az idejétmúlt stigmáktól, azonban egyre többen nyitnak a mozgást segítő eszközök – például a lépcsőliftek – felé. Több mint 40 éve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a lépcsőliftjeink a modern segítő technológia részei legyenek, és ne olyasvalami, amiben a használója azonnal mozgáskorlátozottnak érzi magát.

Azonban a mozgást segítő eszközök használata körül még mindig rengeteg előítélet kering, amelyek miatt ez a hozzáállás nem mindenkiben tudatosul.Az elmúlt évtizedekben a lépcsőliftet használó ügyfeleink kihasználják a segédeszköz előnyeit, és nem jönnek zavarba vagy érzik magukat feszélyezve miatta.

Az Age UK felmérése szerint a megkérdezettek 81%-a véli úgy, hogy a társadalom sokkal elfogadóbb lett a mozgást segítő eszközök kérdésében.Noha ez a folyamat messze nem ért véget, a Stannah rengeteget tett azért, hogy ez az álláspont megváltozzon.  Több mint 40 éve küzdünk a mozgást segítő eszközökkel szembeni előítéletekkel, különösen az idősek körében, akiknél ez a félelem súlyos következménnyel járhat az egészségükre és a közérzetükre. Akár nyolc évig is halogathatják egy lépcsőlift beszerelését, és sajnos csak egy súlyosabb sérüléssel vagy ágyhoz kötöttséggel járó baleset után hajlandóak rászánni magukat a vásárlásra.

Ezért hiszünk abban, hogy a kortársak példája és a szemet gyönyörködtető

Mi az a lépcsőlift?

Ahogy az a nevéből kikövetkeztethető, a lépcsőlift egy olyan lift, amely a lépcsőn szállítja fel és le a lift ülésében ülő személyt. Emiatt néha „széklift”-nek is nevezik. Mi a Stannah-nál azonban úgy véljük, hogy a lépcsőlift túlmutat a szó szerint jelentésén. Azok számára, akiknek a lépcsőzés komoly nehézséget okoz, a lépcsőlift nemcsak egy használati tárgy.A lépcsőlift nemcsak az elesés veszélyét csökkenti, pihenteti a megterhelt ízületeket, hanem:

  • Növeli az önállóságot
  • Növeli az önbizalmat
  • Ismét a ház teljes egészét használható
  • A család is nyugodt, mert biztonságban tudhatják a szerettüket

Mindent összevetve, sokkal több ereje marad az igazán fontos dolgokra!

A Stannah újragondolta a lépcsőliftet: a lépcsőlift épp olyan modern eszköz, ami a mindennapi életét segíti, mint a mosogatógép, a mosógép vagy a porszívó. Csak annyi a különbség, hogy időskorban a lépcsőlift csökkenti a lépcsőn való elesés veszélyét, így nem csak az életét könnyíti meg, de aggódnia sem kell többé emiatt!

A Stannah szeretné, ha még inkább csökkenne a lépcsőlifttel szembeni ellenérzés – egy lépcsőlift vásárlása nem bélyegzi meg az embert, és nem is lesz tőle olyan a háza, mint egy öregek otthona.

Vannak, akik luxusként tekintenek a lépcsőliftre, de miután már számtalan olyan sérülésről hallottunk, amelynek a lépcsőről való leesés volt az oka, egyre inkább úgy véljük, hogy egy lépcsőliftre minden idősödő háztartásban szükség van. Többé nem okoz nehézséget, ha valamiért fel kell ugrania az emeletre!Képzelje el, hogy félelem vagy szorongás nélkül le tud menni a lépcsőn, hogy ránézzen a kutyára vagy kicserélje a mosást!

Ezek azok a szempontok, amelyek személyessé teszik a lépcsőlift használatát – hiszen mi is azt szeretnénk, hogy ne egy orvosi eszközként tekintsenek rá. A munkánk során az akadályok legyőzése a cél, és ez nemcsak a nagyon idősek számára jelent problémát. A Stannah termékei most és a jövőben is megfelelnek a modern, tudatos vásárlók igényeinek.

Ki használhatja a lépcsőliftet?

A lépcsőliftet (vagy székliftet) bárki használhatja, akinek nehezére esik a lépcsőn való közlekedés. A lépcsőlift használóinak többsége tud járni, bár olyan tünetektől szenvednek, amely fájdalmassá teszi a lépcsőzést (pl. elkopott térdízületek) vagy hatással van az egyensúlyérzékükre, és nem érzik biztonságban magukat a lépcsőn. Néhány éve még csak akkor szereltettek be lépcsőliftet, ha már valaki leesett a lépcsőn, most azonban egyre gyakrabban keresnek meg minket azért, hogy megelőzzenek egy ilyen balesetet. Ez a megelőző lépés nagyobb függetlenséget biztosít a használónak és megnyugtatja a családtagokat is.

Miközben megértjük, hogy néhányan miért halogatják a vásárlást, az ügyfeleink mindennapjait egyértelműen megkönnyítik a lépcsőliftek, és csak azt sajnálják, hogy nem szereltették be őket hamarabb!

Mi tesz a Stannah lépcsőliftjeit különlegessé?

Ahány ház, annyi szokás.Ennek értelmében ahány vásárló, annyiféle egyedi lépcsőlift! Mindenki számára megtaláljuk a legmegfelelőbb lépcsőliftet!

A lépcsőliftjeink azért egyedülállóak, mert úgy tervezték őket, hogy teljes mértékben illeszkedjenek az otthoni környezetbe.Akár régebbi vagy újabb építésű házban él, akár egyenes vagy íves lépcsője van, segítünk abban, hogy a legjobb lépcsőliftet válassza, a kárpitok széles választékával pedig teljes mértékben az otthonához tudja alakítani a széket.A kültéri lépcsőlift pedig a kerthez lehet tökéletes választás.

A lépcsőliftek bevezetése óta eltelt 40 évben a szakértelmünket felhasználva olyan lépcsőlifteket gyártottunk, amelyek szigorú tervezési elveknek felelnek meg, szemet gyönyörködtetőek, biztonságosak és hosszú távú értéket képviselnek.Az oszteoartritisz ruhától kezdve, amelyet a tervezőcsapatunk használ, hogy belelásson a betegséggel küzdők helyzetébe, a fafaragáson keresztül, amit a Starla termékcsaládhoz kínálunk, egészen az ergonómiai kialakítású biztonsági övig, folyamatosan innovatív elemekkel fejlesztjük a lépcsőliftjeinket, hogy azok a legújabb technikai vívmányokat és a legkimagaslóbb minőséget testesítsék meg.Az eredmény pedig egy elegáns, mégis tartós lépcsőlift, amely kiállja az idő próbáját.

 40 éve a megbélyegzés ellen

Egyes vásárlóink a valóban elképesztő előnyök ellenére is nehezen ismerik be maguknak, hogy lépcsőliftre van szükségük. Sokan vannak, akik mozgást segítő eszközre szorulnak, de nem merik őket beszerezni vagy mások előtt használni.

A mozgást segítő eszköz, az öregedés és a testi hanyatlás közötti kapcsolat szintén egy megbélyegző álláspontot segített elő.A vásárlóink többsége azonban sokkal pozitívabban ítéli meg a lépcsőliftet, hiszen ennek köszönhetően visszanyerték a függetlenségüket és az irányítást az életük felett, felismerték, hogy a lépcsőlift biztonsága nagyobb szabadsággal is jár.

Milyen jelei vannak annak, hogy Önnek esetleg lépcsőliftre van szüksége?

  • Szokatlan módokat talál a lépcsőzésre
  • A családtagok aggódnak, ha Önnek a lépcsőt kell használnia
  • A lépcsőzés komolyan kimeríti Önt

A lépcsőlifttel a legtöbbet hozhatja ki a napjaiból, ráadásul az életminősége is javulni fog. Végezetül pedig minél hamarabb vásárol lépcsőliftet, annál hosszabb ideig élvezheti annak előnyeit.

Mi, a Stannah-nál tisztában vagyunk azzal, hogy a vásárlóink egyre inkább márka- és dizájntudatosak, szeretnék kifejezni az egyéniségüket, és pozitívan kívánnak szembenézni az öregedéssel, mindezt az elérhető technológia segítségével.