Gyakran Ismételt Kérdések

A Stannah büszkén támogatja megbízható forgalmazója ügyfélszolgálatát, és szeretnénk, ha tudná, hogy az Ön igényei a legfontosabbak a számunkra. A lehető legjobb termékeket és szolgáltatásokat szeretnénk biztosítani Önöknek, hogy biztosan birtokában legyen a helyes döntés meghozatalához elengedhetetlen információknak.

A következő kérdéseket korábbi ügyfeleink tették fel. Bízunk abban, hogy a válaszok az Ön számára is hasznosak lesznek. Amennyiben lenne még olyan kérdése, amelyre nem talált választ, akkor lépjen velünk kapcsolatba.

A Stannah lépcsőlift megvásárlása előtt

Mi az a lépcsőlift?

A lépcsőlift egy modern mozgást segítő eszköz, amellyel a csökkent mozgásképességű emberek biztonságosan használhatják a lépcsőket. Egy olyan lift, amely a lépcsőn szállítja fel és le a lift kényelmes ülésében ülő személyt. Vannak, akik a széklift elnevezést használják. További részleteket ezen az oldalon talál.


Hogyan működik egy lépcsőlift?

A Stannah lépcsőliftjei akkumulátorral üzemelnek, de érdemes csatlakoztatni a rendszert az elektromos hálózathoz, hogy az akkumulátor mindig fel legyen töltve. Áramszünet esetén az akkumulátor biztosítja, hogy biztosan eljusson a céljához. Az akkumulátor egy töltéssel körülbelül húsz oda-vissza utat képes megtenni. Az akkumulátor automatikusan tölteni kezd, amikor a lépcsőlift a töltőponton áll meg, így ezzel Önnek nem kell foglalkoznia. További részleteket ezen az oldalon talál.


A lépcsőliftet mindenféle lépcsőre fel lehet szerelni?

Amennyiben az Ön lépcsőjén elfér egy ember, úgy nagy valószínűséggel lépcsőliftet is fel lehet rá szerelni. Nem számít, hogy a lépcsője keskeny, meredek, íves vagy egyenes, van a pihenő benne, vagy esetleg ajtó zárja le az emeleten. Helyzettől függetlenül igyekszünk olyan megoldást találni, amellyel mihamarabb visszakaphatja az önállóságát. Ha biztosra akar menni, kérje  itt ingyenes lépcsőfelmérésünket.


A lépcsőlift kanyarodhat?

 Igen, a többsége képes elkanyarodni. Számunkra nincs lehetetlen, ha egy íves lépcsőhöz kell hozzáilleszteni a lépcsőlift ívét! Élhet egy világítótoronyban vagy egy lakótömbben, mi segítünk abban, hogy ismét szabadon mozoghasson. Egy vagy több pihenő sem jelent problémát.


Hogyan válasszam ki a megfelelő lépcsőliftet?

Egyeztessen személyes, kötelezettségmentes megbeszélést az egyik szakértő tanácsadónkkal. Ingyenes helyszíni felmérésünk során Ön megismerkedhet az egyes modellekhez tartozó kiegészítőkkel és funkciókkal. Tanácsadónk személyre szabott tanácsát követően közösen választják ki azt a lépcsőliftet, amely a legjobban illik az Ön igényeihez és otthonához. Erről további részleteket ezen az oldalon talál. Vagy inkább katalógusunkat tekintené meg? Kérjen egy ingyenes példányt itt.


A lépcsőliftek személyre szabhatóak?

Lépcsőliftjeink többsége számtalan opcionális funkcióval bővíthető. Ilyen például a biztonsági öv helyének kiválasztása, az összecsukható sín, a szék kárpitozásának kiválasztása vagy az irányítás módjának kiválasztása. A Stannah lépcsőliftjeinek testre szabásáról további részleteket ezen az oldalon talál.


Milyen szakmai szervezetek ismerték el a Stannah lépcsőliftjeit díjakkal, minősítésekkel vagy partnerkapcsolattal?

Többek között ISO tanúsítványt szereztünk vállalti minőségbiztosítás és munkahelyi egészségvédelem és biztonság területén. Termékeink megkapták az ISO tanúsítványt és a CE-jelölést, illetve a Bay with Confidence Scheme és a Lift and Escalator Industry Association tagjai lettünk. Díjaink és minősítéseink átfogó listáját this page találja.


Van a lépcsőliftnek súlyhatára?

A Stannah íves lépcsőliftjeinek 135 kg, az egyenes lépcsőliftjeinek 160 kg a felső súlyhatára. Amennyiben lépcsőliftjéhez összecsukható sínt választ, úgy a lépcsőlift felső súlyhatára 120 kg-ra csökken. Lépjen kapcsolatba forgalmazónkkal, és kérjen részletes tájékoztatást az egyes lépcsőlift modellek műszaki adatairól.


Mi a lépcsőlift legkisebb szélessége?

Körülbelül 700 mm, 52°-os maximális szög esetén. Ugyanakkor ez csak egy erős becslés, és csak az Ön lépcsőjének felmérése után választhatjuk ki az Önnek leginkább megfelelő lépcsőliftet.  A becslés függ a lépcső alakjától is (egyenes vagy íves), így a legjobb megoldás egy ingyenes lépcsőfelmérés igénylése.


Mások használni tudják majd a lépcsőt?

Igen. A sín szinte alig foglal helyet, míg a széket kis méretűre össze tudja hajtani. Az emberek könnyen és szabadon használhatják a lépcsőt.


A Stannah lépcsőlift megvásárlása

A vásárlás menete

Amennyiben úgy dönt, hogy lépcsőliftet szeretne vásárolni, három egyszerű lépést kell csak követnie: Először kapcsolatba lép velünk, és egy ingyenes lépcsőfelmérést kér, amelynek során képzett tanácsadónk felméri a lépcsőjét, és az alapján segít kiválasztani a legalkalmasabb lépcsőliftet. Ezt követően árajánlatot kap, de még mindig nem köti semmilyen kötelezettség Önt.  Ha elhatározta magát, a mérnökeinkkel leegyeztetheti a beszerelés időpontját. Maga a beszerelés mindössze néhány órát vesz igénybe, így már aznap birtokba veheti új lépcsőliftjét. További részleteket  itt olvashat.


Mennyibe kerül egy lépcsőlift?

Az ár nagyban függ a sín hosszától és az Ön által választott kiegészítő funkcióktól. Lépcsőliftjeinket az Ön és otthona igényeinek megfelelően gyártjuk le, így az  árra ezek is hatással vannak. Még egy tényező van, ami komolyan befolyásolhatja a lépcsőlift árát, mégpedig hogy a lépcsője egyenes vagy íves. További tényezők:

  • az Ön lépcsőjének hossza
  • az Ön igényeinek megfelelő szék
  • a lépcső alakja – egyenes vagy íves
  • egy vagy több lépcsősoron szeretne felmenni
  • A kényelmet és a biztonságot elősegítő kiegészítő funkciók

Mennyibe kerül egy lépcsőlift beépítése?

Egyenes lépcső esetén a lépcsőlift beépítésének ára főleg a sín hosszától függ. Íves lépcső (vagy kanyar) esetén ezt nehéz pontosan megtippelni, mert a lépcsője kialakítása komoly tényező az ár meghatározásában. Ugyanakkor a Stannah lépcsőlift beszerelése is része szolgáltatásunknak. Tehát amikor megvásárolja a Stannah lépcsőliftet, csak az eszközért fizet, a beszerelésért külön nem számolunk fel összeget.


Mit tartalmaz a lépcsőlift ára?

A lépcsőlift ára tartalmazza az Ön igényeinek és a lépcsője adottságainak megfelelően méretre gyártott lépcsőliftet, beleértve a választott színt és üléshuzatot; az ergonomikus alapfunkciókat, mint a biztonsági öv vagy a vezérlőkar; a beszerelést, beleértve a lift működésének ismertetését és a takarítást is; valamint a piacvezető, hároméves jótállást.  A lépcsőlifttel kapcsolatos további részleteket  ezen az oldalon, míg a jótállással kapcsolatos információkat itt találja.


A lépcsőliftre fizetett adó leírható?

Igen. Az emberek gyakran megfeledkeznek arról, hogy leírjanak valamit az adójukból, mert nem tudják, milyen alapon kérhetik azt.  Egyes esetekben a lépcsőlift adója leírható tartós orvosi eszközök beszerzése rubrika alatt. Kérjen segítséget egy könyvelőtől, hogy kiderüljön, Önnek jár-e adójóváírás lépcsőliftjére.


A lépcsőliftet fedezi a társadalombiztosítás?

Van olyan társadalombiztosító, amely fedezi az otthon átalakításának költségeit, amibe az olyan mobilitási megoldások is beletartozhatnak, mint a lépcsőlift. Egyes autóbiztosítások, munkavállalói kompenzációs programok, és egészségpénztárak szintén segíthetnek a lépcsőlift költségeiben. Érdeklődjön társadalombiztosítójánál, ugyanis lehet, hogy a lépcsőlift költségeinek legalább egy részét fedezik.


Lépcsőlifthez lehet támogatást szerezni?

Jelenleg Magyarországon nincs olyan állami támogatási program, ami a lépcsőlift költségeihez nyújtana támogatást. 


Beépítés

Hogyan zajlik a lépcsőlift beépítése?

A beépítés mindössze néhány órát vesz igénybe, ugyanis a lépcsőliftet a lépcsőhöz szereljük, nem a falhoz, így nincs szükség építési engedély kérésére. Forgalmazónk tapasztalt szerelői néhány apró lyukat fúrnak a lépcsőbe, majd távozás előtt még alaposan megismertetik Önnel a lépcsőlift használatát, és csak akkor hagyják magára, ha feltakarítottak, és Ön is magabiztosan és kényelmesen tudja kezelni a liftet.


Egyedül is beszerelhetem a lépcsőliftet?

Amennyiben Ön képzett és hitelesített lépcsőlift-szerelő, miért is ne? Más esetben azonban nagyon nem javasoljuk. Biztonsági okokból nem ajánljuk fel azt, hogy a vevő maga szerelhesse be a liftet. A lépcsőlift az Ön biztonságát elősegítő mobilitási eszköz, de nem valószínű, hogy biztonságban érezné magát rajta, ha nem szakember szerelné azt be. Miért kockáztatna, ha eleve a biztonságérzet növelése miatt vett lépcsőliftet? Lépjen kapcsolatba inkább megbízható forgalmazónkkal, és engedje át nekik ezt a feladatot.


A lépcsőlift kültéren is beszerelhető?

Igen. A Stannah kültéri lépcsőliftje kényelmet és biztonságot kínál, amikor a hátsó kertbe, a garázsba, a teraszra indul, vagy éppen hazaér. Kültéri lépcsőliftünk szélsőséges időjárási körülmények között is használható. Tudjon meg többet róla itt.


Milyen feltételei vannak a lépcsőlift beépítésének?

Az ingyenes lépcsőfelmérés során a lépcsőlift tanácsadó ellenőrzi az egyetlen szükséges előfeltételt: hogy van-e a lépcső közelében konnektor, ahová a liftet be lehet dugni. A lépcsőlift telepítését megelőzően csak arra ügyeljen, ne maradjon semmilyen akadály – például növények vagy képek – a lépcsője körül. Ezeket a beszerelés után visszateheti a helyükre. Kattintson ide és tudjon meg többet.


Mennyi időt vesz igénybe a lépcsőlift beszerelése?

Átlagosan 2-5 óra alatt be lehet szerelni egy lépcsőliftet. A gyors munkának köszönhetően nem zavarjuk meg túlságosan az Ön és otthona nyugalmát. Tudjon meg többet róla itt.


A Stannah lépcsőlift megvásárlása után

Mennyi a lépcsőlift élettartama?

A Stannah lépcsőliftjeit hosszú távú használatra tervezték. Megesett, hogy lépcsőliftjeink több mint 20 éve működnek zavartalanul. A lépcsőlift élettartamát rendszeres karbantartással nagyban megnövelheti. Azt tanácsoljuk, évente nézesse át a lépcsőliftet szerelővel, hogy minden tökéletes állapotban fusson.


A lépcsőlift jótállása

Abban a nem túl valószínű esetben, ha a lépcsőlifttel mégis történne valami, a piacon egyedülálló, 3 éves garanciát biztosítunk, amihez a szerelők házhoz hívása is hozzátartozik. Alkatrészeinket és szerelvényeinket több évtizedes használatra tervezték, de ha a szokásos kopás miatt valamit cserélni kell a jótállás időszaka során, kollégáink abban is tudnak segíteni. Ugyanakkor ha egy alkatrészt a szokásos kopás miatt ki kell cserélni a 3 éves jótállás lejárta után, arra már nem vonatkoznak a jótállás nyújtotta előnyök. Tudjon meg többet róla itt.


Mi a teendőm, ha karbantartásra van szükségem?

Azt javasoljuk, hogy évente egyszer nézesse át lépcsőliftjét szerelővel – ezt a szolgáltatást mi is biztosítjuk vásárlóink számára. További információkért  lépjen velünk kapcsolatba.


A lépcsőlift hosszát le lehet rövidíteni?

Amennyiben ez szükséges, a sínből le lehet vágni. Ugyanakkor a lépcsőlift az Ön lépcsőjének pontos méretei alapján készül, így ez a helyzet nem igazán állhat fenn.


Le lehet szerelni a lépcsőliftet? 

Szükség esetén a lépcsőlift egyszerűen leszerelhető. Mivel a lépcsőliftet nem a falhoz, hanem a lépcsőhöz rögzítjük, így csak néhány apró lyuk marad a lépcsőjén.


Eladhatom másnak a lépcsőliftemet?

A lépcsőliftet a felhasználó lépcsőjének méretei alapján gyártjuk le, így más lépcsőjéhez biztosan nem fog passzolni. A lépcsőlift egyes alkatrészei újra felhasználhatóak, ilyen például a szék is, így bizonyos esetekben a Stannah visszavásárolhatja a lépcsőliftet. Az alkatrészek azonban egyedi méretek szerint készülnek, így nem lehet őket újra felhasználni. Bővebb információkért kérjük, keresse felközvetlenül a forgalmazónkat.