Egyenes vagy íves lépcsőlift

Melyik a legjobb lépcsőlift az Ön számára?

Talán elsőre nem is olyan egyértelmű ez a kérdés, útmutatónk azonban segít eligazodni a témában. A Stannah egyenes és íves lépcsőkhöz is gyárt lépcsőliftet, az Ön igényeinek és otthona kínálta lehetőségeknek megfelelően. A két megoldás között a sín jelenti a legnagyobb különbséget.

OLVASSON TOVÁBB

Egy egyenes lépcső esetében egyenes sín kell, amennyiben a sín elhajlik vagy elkanyarodik, esetleg pihenő van benne félúton, akkor íves sínre lesz szüksége. Nincs két egyforma lépcső, így a lépcsőliftet is az Ön személyes igényeihez kell igazítani.

A helyszíni felmérés során tanácsadónk pontosan leméri a lépcsőjét és megismerteti a lehetőségekkel. Elsőre talán nem tűnik logikusnak, de meg kell vizsgálnunk az ajtók, a radiátorok, az ablakpárkányok helyzetét, illetve azt is, hogy a szék hol fog parkolni, amikor nincs használatban.

Emiatt azonban nem kell aggódnia. Minden modellünket egy könnyű mozdulattal összecsukhatja, így a szék alig foglal helyet.

Az egyenes és íves lépcsőlift között a sín jelenti a legnagyobb különbséget.

Ahhoz, hogy a lift kanyarodni tudjon, olyan különleges sínre van szükség, amely pontosan ugyanabban a szögben hajlik, mint a lépcsője, így tökéletesen illeszkedik hozzá (és sokkal kisebb helyet foglal). Íves vagy csigalépcső, valamint pihenő esetén mindenképpen íves lépcsőliftre lesz szüksége.

Egyenes lift esetén a lépcső nem kanyarodik el, a lépcső aljánál és tetejénél pedig van elegendő hely ahhoz, hogy biztonságosan be tudjon ülni és ki tudjon szállni a székéből.

Egyenes és íves sínek esetén is a sínt a lépcsőhöz rögzítjük, és nem a falhoz. Az nem számít, hogy a lépcsője milyen anyagból készült, – fémből, betonból; esetleg vakolat vagy járólap borítja –, a lépcsőliftet a legmagasabb biztonsági feltételek mellett is rögzíteni tudjuk hozzá. A legjobb hír pedig az, hogy átalakítási munkákra nem lesz szükség. Mindössze néhány lyukat fúrunk a lépcsőbe, amellyel a sínlábat rögzítjük a lépcsőhöz, és ennyi.

Egyenes lépcsőliftek

Egy meredek lépcső talán leküzdhetetlen akadálynak tűnik az Ön számára. A jó hír, hogy egyenes lépcsőliftjeinkkel ismét használatba veheti lépcsőjét.

Az egyenes lépcsők nem kanyarodnak, nincs bennük ív, sem pihenő. Amennyiben a házában egyetlen lépcsősor van, akkor egy egyenes lift segítségével akadálymentessé teheti őket. Egyetlen dologra kell figyelnünk: hogy a lépcső alján és tetején elegendő hely legyen arra, hogy Ön be tudjon ülni a székbe, és ki tudjon szállni onnan. Lépcsőlift tanácsadóink ingyenes helyszíni felmérésünk során a teljes folyamattal megismertetik Önt, hogy később biztosan dönteni tudjon az egyik lépcsőlift modellünk mellett.

Egyenes sínjeink diszkrétek és kevés helyet foglalnak. Mások is szabadon, kényelmesen használhatják a lépcsőt, mint ahogy Ön is, köszönhetően új lépcsőliftjének.

A sín miből készül?

Egyenes sínjeink alumíniumból készülnek, és számtalan kivitelben kaphatóak, az Ön ízlésének megfelelően.

Íves lépcsőliftek

Nincs két egyforma ház, nincs két egyforma lépcső, így ha az Ön lépcsője íves, azt nagy pontossággal kell lemérnünk. Az Ön lépcsője lehet

  • félfordulós (két lépcsősor fut egymással párhuzamosan)
  • legyező alakú (a lépcsőfokok 90°-nál kisebb szöget zárnak be)
  • negyedfordulós (a két lépcsősor 90°-ot zár be egymással)
  • vagy csigalépcső,

ha meg tudjuk mérni az ív szögét, lépcsőliftet is el tudunk helyezni rajta.

Minden egyes lépcsőlift sínje méretre készül, hogy tökéletesen illeszkedjen a lépcső vonalához. Ennek köszönhetően lehet, hogy egy kicsit várnia kell a lift legyártására és beszerelésére, de csak így tudjuk biztosítani, hogy a tökéletes lépcsőliftet használhassa, amely minden igényét kielégíti. A gyártási folyamat középpontjában is Ön áll.

Hol készülnek a sínek?

Az ívelt lépcsőlift megrendelésekor a lépcsőről készült rajzot a saját síngyárunkba küldjük, ahol a Stannah mérnökei elkezdik a sín legyártását. Látják az Ön nevét és országát a rajzon, így pontosan tudják, hogy ki és hol fogja élvezni munkájuk gyümölcsét. Tudják, hogy munkájuk a világon rengeteg ember életét könnyítette már meg, így minden egyes sínhez legjobb tudásukat használják fel, hogy egy biztonságosan használható terméket állítsanak elő.

A gyártási folyamat középpontjában Ön áll. A sínt a lehető legkevesebb szakaszra osztjuk, hogy minél kellemesebb élmény legyen a lift használata. Minél kevesebb a csatlakozás, annál kevesebb döccenés, annál biztonságosabb a lift.

Biztos, hogy a lépcsőlift passzolni fog a lépcsőmhöz?

A gyár elhagyása előtt minden egyes sínt letesztelnek, hogy gördülékeny legyen rajta az utazás akár felfelé, akár lefelé halad rajta. A lépcsőlift minden egyes szakaszát alapos vizsgálatnak vetik alá, így a legkisebb hibát is észre tudják venni és ki tudják javítani. A lépcsőjéről készült méretarányos modellre felszerelik a lépcsőliftet, így már a beszerelés előtt megbizonyosodhatunk arról, hogy a lift valóban tökéletesen illeszkedik.

Lehet, hogy a lépcsőm túl hosszú íves lépcsőlift beszerelésére.

Íves sínjeink sokkal hosszabbak lehetnek, mint az egyenes sínek. Eddig az általunk gyártott leghosszabb íves sín 72 m hosszú volt, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudnánk hosszabbat is gyártani.

Akkor is tudnánk az Ön otthonához illeszkedő lépcsőliftet gyártani, ha egy világítótoronyban vagy egy kastélyban élne.

Vegye fel a telefont, és induljon el az otthona visszafoglalásához vezető úton. Miközben tárcsázza forgalmazónk számát, képzelje maga elé a mozgás szabadságát. Mindössze három lépést kel megtennie. Hívja fel megbízható magyarországi forgalmazónkat, a Polizót, és tegye meg az első lépést.