Melyik a legjobb lépcsőlift a számomra?

Minden ember és minden otthon különbözik. Ugyanez a helyzet a lépcsőliftekkel is.

A Stannah lépcsőliftjeit az Ön igényeinek és a lépcsőjének megfelelően készítjük. Cégünk 40 éve foglalkozik lépcsőliftek gyártásával, így komoly szakértelemre tettünk már szert. Tudjuk, hogyan segíthetünk abban, hogy ismét biztonságban és kényelemben érezze magát az otthonában.

A megfelelő lépcsőlift mellett nem kell a lépcsőzés miatt aggódnia. A lépcső többé nem jelent akadályt, és Ön visszakaphatja elveszettnek hitt önállóságát.

Mindössze meg kell határoznia, hogy mire van szüksége és mit szeretne, mi pedig adunk egy árajánlatot, amely lefedi ezeket az igényeket. Ez a gyakorlatban egyáltalán nem nehéz. Szakértőnk örömmel keresi fel Önt otthonában, hogy minden részletet átbeszéljenek.

Addig is az alábbi tényezők alapján gondolkozzon azon, hogy Önnek mi lenne a legjobb megoldás.

Mérje fel az igényeit.

Miért vált nehézkessé a lépcsőzés?

Nehezen bírja szusszal? A térdei miatt? Esetleg a szíve miatt? Fél attól, hogy leesik?

A kérdésre adott válasza nagyban segíti szakértőnket abban, hogy kiválassza az Önnek megfelelő széket. Ha a térde miatt mozog nehezebben, lehet, hogy egy nyerges megoldás a legalkalmasabb az Ön számára, mint amilyen a Sadler modellünk. Ebben az esetben az ülőrészre nehezedik a súlya, így nem terheli a térdet, ugyanakkor félig ülő, félig álló helyzetben utazik. Sokkal egyszerűbb beülni és kiszállni belőle.

Ha nagyobb ülőfelületet keres, akkor talán a Siena a megfelelő választás – itt két szélesség körül választhat. A Siena akkor is jó megoldás, ha leülés és felállás közben bizonytalan az egyensúlya, a hosszabb karfán ugyanis meg tud támaszkodni beülés és kiszállás közben.

Gondolja át, hogy milyen körülmények között érzi magát magabiztosan, biztonságban. Esetleg egy nagyobb lábtartó, amin megtámaszkodhat?

Lépjen kapcsolatba a Polizó val, és néhány egyszerű lépésben kérjen időpontot helyszíni felmérésre. A Polizo lépcsőlift tanácsadói ezt követően hamarosan felkeresik Önt, hogy kiderítsék, melyik modellünk lenne a legalkalmasabb az Ön számára. Lépcsőliftjét rövid időn belül be is szereljük, hogy utána már csak azt kérdezhesse magától, hogyan tudott meglenni nélküle.

Mérje fel az otthona adottságait

Minden lépcső különböző. Nem meglepő, hogy a lépcsője kialakítása komoly tényező a megfelelő lépcsőlift kiválasztásában. Ehhez az alábbi kérdésekre kell válaszolnia:

  • Félúton van-e pihenő a lépcsőn?
  • Hány lépcsőfokból áll a lépcső?
  • Egyenes vagy íves a lépcső?
  • Van-e bármilyen akadály a lépcsőn?
  • Több lépcsőn kellene felmenni?
  • Hol parkol a szék, amikor nem használja?
  • A lépcső melyik szélén menjen a lépcsőlift?

A Polizo lépcsőlift tanácsadói segítenek megválaszolni ezeket a kérdéseket. Alaposan lemérik a lépcsőjét, hogy a lehető legjobb ajánlattal szolgáljanak.

Nézzen végig a lépcsőjén, és gondolkozzon el, mi lenne a legjobb megoldás az Ön számára. Helyszíni felmérésünk során tanácsadónkkal alaposan átbeszélheti, hogy melyik megoldás lenne a legjobb. Aztán együtt eldönthetik, mi illene a legjobban az igényeihez és a szükségleteihez.

Kültéri vagy beltéri lépcsőliftre van szüksége?

Egy vagy több lépcsősoron haladna?

Rendszeresen fel kell mennie a padlásra?

Szeretne lejutni a pincébe?

Egy belvárosi házban lakik, ahol több lépcső is várja?

Legelőször is azt kell eldöntenie, hogy honnét hová közlekedjen a lépcsőlift. A következő lépés:

Hová kerüljön a sín?

Közvetlenül a fal mellé?

Vagy inkább a korláthoz?

Másoknak szükségük van-e a korlátra, hogy biztonságosan közlekedjenek a lépcsőn? Amennyiben igen, a korláttal ellentétes oldalon vezetett sín nagy segítséget jelenthet a számukra. A lépcsőliftet a lépcsőhöz rögzítjük, nem a falhoz, így a lépcső bármelyik oldalára fel lehet őket szerelni.

A lépcsőlift sínje kis helyet foglal. Nem foglalják el a lépcsőt, így mások is kényelmesen használhatják azt. Minden székünket egyszerűen össze lehet csukni, így nem kell választani a lépcsőlift és a lépcső között.

Hol parkol a szék, amikor nem használja?

Van erre hely a földszinten vagy az emeleten? Szeretné, ha a szék egyáltalán nem lenne útban a lépcsőn?

Az a megoldás, hogy a lift a lépcső melletti sarokban parkoljon, akkor különösen hasznos, ha a lépcső keskeny, és nem szeretné, ha a lift túl sok helyet foglalna.

Van ajtó a lépcső valamelyik végén?

Ez sem probléma. A kihúzható sín összecsukódik, ha a lépcsőliftet nem használják. Tehát telepíthető lépcsőlift akkor is, ha van ajtó a lépcső valamelyik végén, és az ajtó használatáról sem kell lemondania. A lépcsőlift álló helyzetében a sín automatikusan összecsukódik, így nincs szükség nehéz tárgyak mozgatására.

A kihúzható sínhez hasonló megoldásokkal a lépcsőliftet még szélesebb körben lehet alkalmazni, és még több lehetőséget kínál az Ön számára.

Hogyan alakítható a lépcsőlift az igényeinek megfelelően?

A lépcsőlift minden eleme, a síntől a szék fajtájáig módosítható, hogy azok az Ön igényeinek megfeleljenek. Amennyiben az Ön lépcsője egyenes, úgy egy milliméter pontosságra leszabott egyenes sínt szerelünk fel Önnek. Íves lépcső esetén a sín illeszkedik a lépcső minden kanyarulatába.

Válassza ki az adott sínhez alkalmas széket. Hosszabb karfát szeretne? Szélesebb ülést? Nyeregülést? Szeretne sokféle kárpitozási lehetőség körül válogatni? Szélesebb lábtartót szeretne, vagy inkább olyat, amely kissé elfordul jobbra vagy balra?

Lépcsőlift tanácsadóink mélyre ható ismeretekkel rendelkeznek ahhoz, hogy segítsenek rátalálni az Önnek leginkább megfelelő lépcsőliftre. Gondolkozzon el azon, hogy milyen lépcsőliftet szeretne, de hallgassa meg kollégáink tanácsait is.  A segítségükkel ismét biztonságosan és kényelmesen mozoghat otthona teljes területén.