Lépcsőlift opciók

Hogyan válassza ki az otthonának megfelelő lépcsőliftet?

Írta: Stannah

Milyen kiegészítőkre van szüksége?

Minden Öntől függ. A Stannah nemcsak egyenes és íves lépcsőkhöz illő lépcsőlifteket kínál, de termékeink többsége számtalan opcionális funkcióval bővíthető.Ingyenes lépcsőfelmérésünk során barátságos tanácsadónk megismerteti Önt a lehetőségeivel, és bemutatja azokat a funkciókat, amelyek szerinte hasznosak lehetnek az Ön számára.Az alábbiakban ezek közül mutatunk be néhányat.

Motoros ülőkeforgató

A biztonságos kiszállás érdekében a Stannah összes modelljében elforgatható az ülőrész. Azonban ha a csökkent mozgásképesség miatt az ülőrész kézi elforgatása nehézkes, a motoros ülőkeforgató megkönnyítheti a liftből való kiszállást. Ezzel a megoldással a szék az irányítókar vagy a távirányító lenyomásával fordítható ki. Az ülőrész a távirányítóval is forgatható vissza, hogy mások is használhassák a lépcsőt.

Összecsukható sín      

A Stannah egyenes lépcsőkhöz kínálja összecsukható sínjét, amely automatikusan a helyére csúszik, amikor a szék elindul a sínen.Ez nagyszerű megoldás akkor, ha a sín botlásveszélyt jelent a lépcső lábánál, vagy ajtó zárja le a lépcsőt. Az összecsukható sínnel az Ön lépcsőliftje nincs útban, ha nem használja; ha viszont használni szeretné, egy mozdulattal útrakész állapotba hozhatja.

Biztonsági övek

A Siena és Starla székekhez járó visszacsévélődő övet egyszerűen használható, de választható helyette a „Rögzítő öv”, amely esetben csak akkor indítható el a lift a karfán található irányítóval, ha az övet bekapcsolták (ez az övtípus található a Sadler modellen). Átlósan becsatolható, illetve ötpontos biztonsági öveink (felül) extre tartást biztosítanak a vállnál, illetve, szükség esetén, a lábak között. Középen becsatolható biztonsági öv is választható.

Kárpitválaszték

A Stannah beltéri lépcsőliftjeinél számtalan kárpit és szín közül választhat, hogy a lift minél inkább passzoljon az otthonához.A Starla esetében akár szövetkárpitot is választhat, a székhez pedig világos vagy sötét fadíszítést is kérhet.Tudjuk, hogy a lépcsőliftjeinknél nemcsak a használhatóság a fontos, hanem az is, hogy mennyire illeszkedik bele az otthonába.Tervezéskor ezért tartjuk szem előtt a székek formatervezését is a biztonságos és megbízható használat mellett.

Irányítókar

Az ergonomikus irányítókart úgy terveztük meg, hogy azt a csökkent kézügyességű emberek is egyszerűen használhassák. Vannak, akik számára azonban a függőleges, lapát alakú irányítókar a kényelmesebb. Mindkét változat irányítható ízületi gyulladás miatt merev ujjakkal is. Ez ténylegesen a kényelemről szól, így válassza azt, amelyik a legjobban kézre áll Önnek.

Ülésszélesség

A Siena modellek karfája szélesebb (jobb oldali kép). A keskenyebb székkel (bal oldali kép) a modell akár 70 cm keskeny lépcsőre is szerelhető. A Siena tehát remek választás keskenyebb lépcsőkhöz, vagy ha az adott felhasználó alacsonyabb.

Szeretne többet megtudni a Stannah lépcsőliftjeivel kapcsolatos lehetőségeiről? Hívjon fel minket. Barátságos lépcsőlift tanácsadóink szívesen választ adnak a kérdéseire, hogy a legjobb lépcsőliftet választhassa. A tájékoztatás ingyenes, és nincs vásárlási kötelezettség. Hívjon fel minket még ma, és tegye meg az első lépést.