Lépcsőliftek mozgáskorlátozottak számára

A lépcsőlift valóban a legjobb megoldás a mozgásukban korlátozottak számára?

A Stannah lépcsőliftjeit egyszerű és könnyű használatra tervezték. Lépcsőliftjeinket könnyedén irányíthatja, függetlenül attól, hogy a csökkent mozgásképesség csak a lábára, vagy az egész testére vonatkozik.

Célunk, hogy Ön biztonságosan és kényelmesen mozoghasson a házában, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a lépcsőt is használni tudja. A Stannah lépcsőlift pontosan ezt tesz lehetővé – az egyszerű, biztonságos, kényelmes, segítség nélküli mozgást.

Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy a lépcsőlift kezeléséhez valamennyi mozgásképesség szükséges. Ha be tud ülni a székbe, és ülő helyzetben egyenesen tudja tartani magát, akkor a széklift alkalmas megoldást jelent. Amennyiben az ülés is nehézséget okoz, a lépcsőlift nem biztos, hogy alkalmas az Ön számára. Szakértő tanácsadóink ellátják Önt a szükséges információkkal, illetve segítenek megtalálni a megfelelő megoldást, amennyiben a lépcsőlift mégsem használható az Ön esetében.Telefonon egyeztethet velünk helyszíni felmérést, amely során az igények feltérképezése mellett segítünk kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb megoldást.

Kerekesszékben ülök – használhatok lépcsőliftet?

Igen. De ha önállóan szeretné használni a lépcsőliftet, akkor egyedül ki kell tudnia szállni a kerekesszékből és a lépcsőliftből is. A lépcsőliften kerekesszék nem szállítható, így szüksége lehet egy segítő személyre, aki a lépcső túlsó végén várja.

A lépcsőliftben való utazáshoz elengedhetetlen, hogy ülés közben meg tudja tartani magát, ezzel is biztosítva az eszköz biztonságos használatát.

Amennyiben bizonytalan abban, hogy a lépcsőlift a megfelelő megoldás az Ön számára, keresse fel bemutatótermünket, és tekintse meg élőben a liftjeinket. Itt ki is próbálhatja őket, ami szintén segíthet az Ön igényeinek legjobban megfelelő szék kiválasztásában.

Miért egyszerű a Stannah lépcsőliftjeinek használata?

Ez egy fontos kérdés, ami mindenki számára mást és mást jelent. Ezért gondoskodtunk arról, hogy a lépcsőliftjeink a legmagasabb nemzetközi biztonsági előírásoknak is megfeleljenek. Ennek köszönhetően mindenki biztonságban érezheti magát az eszköz használata közben.

Egyszerű biztonsági öv

Minden lépcsőliftünk egyik alapvető biztonsági kiegészítője az egyszerűen használható biztonsági öv.Az egyszerű használatról az alábbiak gondoskodnak:

  • könnyen becsatolható
  • egy kézzel is becsatolható
  • a nagy méretű csatot akár ízületi betegségben szenvedők is könnyen kézbe vehetik
  • a biztonsági öv a karfán található, nem a háta mögül kell előrehúznia
  • az öv bármelyik oldalra felszerelhető, annak megfelelően, hogy melyik az ügyesebb vagy erősebb keze.

Egyszerű kezelhetőség

A lépcsőlift elindításához mindössze az irányítókart kell elmozdítania abba az irányba, amerre utazni szeretne. A kart az Ön kényelmétől függően bármelyik karfára fel lehet szerelni. Ennek megfelelően Ön az erősebb kezével/csuklójával irányíthatja az eszközt.

Egyszerű hozzáférés

A lépcsőlift könnyen szétnyitható. Hajtsa le a karfákat, majd az ülést, végül pedig nyomja meg a lábtartó gombját, amivel a lábtartó automatikusan lehajtható (ez a funkció egyes modelljeinknél nem elérhető). Így a lépcső tetején nem kell hajolgatnia, és segítséget sem kell kérnie a szék használatához. A masszív karfákra biztonságosan rátámaszkodhat, amikor beül a székbe vagy kiszáll onnét. Egyes modelljeink karfája nemcsak szélesebb, hanem hosszabb is, a fokozott stabilitás és a még biztonságosabb használat érdekében.

Motoros ülőkeforgató

A motoros ülőkeforgatóval még biztonságosabbá válik a szék használata, hiszen az ülőrész elfordul a lépcső tetején. Csak emelje meg a kart, és a szék kifordul a lépcsőforduló felé. Így még biztonságosabban szállhat ki a székből, hiszen nem kell kézzel kifordítania az ülőkét, kiszálláskor pedig a szék védi Önt a lépcsőn való leeséstől. Amennyiben stroke miatt a teste egyik oldalán csökkent mozgásképességgel rendelkezik, úgy ez az opció megkönnyíti a szék használatát.

Kérjen időpontot ingyenes és kötelezettségektől mentes mozgásképesség-felmérésünkre.

Az ingyenes ajánlatadás előtt tanácsadónk személyesen felkeresi Önt az otthonában. A találkozó során tanácsadónk felméri az Ön mozgásképességét, illetve személyre szabott, szakértő segítséget nyújtanak az Önnek leginkább megfelelő megoldás kiválasztásában.

Amennyiben szakértőnk úgy látja, hogy a lépcsőlift az Ön helyzetében nem jelentene segítséget, azt is elmondja. Megbízhat az őszinteségünkben.

Lépjen velünk kapcsolatba, amennyiben tanácsot szeretne kérni vagy csak többet szeretni tudni a termékeinkről – mi mindig a rendelkezésére állunk.